Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TILL OCH MED

i min själ finns
både frost och rost
den har tillförts
en fördärvlig kost
men det tinar
det blir glasnost
även hitler
fick beundrarpost

jag hör skallet
ifrån stadens drev
ingen gillade
det där jag skrev
man betraktar mig
som lite skev
men även hitler
fick beundrarbrev

många avundades
evas lott
tyckte att hon
levde väldigt flott
själv så ilsknade hon
till så smått
hon såg kärleksbreven
führern fått

postiljonen
hade bråda dar
med att leverera
brev och svar
tänk en sådan
märklig karl han var
fan mail kom
till denne super star

jämför jag mig
med en potentat
som spred ut
så mycket död och hat?
ingalunda
kraxar jag kavat
han var mindre
och dessutom lat

LARZ GUSTAFSSON 080327





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-09 15:01



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Jag tyckte den här var bra..../B
2008-11-11

  Larz Gustafsson VIP
Då är det definitivt kört för mitt vidkommande.
Ok, world...Ta, ta...
2008-11-09

  Måna N. Berger
Vem har sagt att han saknade folkligt stöd? nazismen var en masspsykos. Men det fanns även andra röster, fast de tystades ner om de höjdes. Inte bara beundrarpost från tokiga fruntimmer, sådant får varenda massmördare på Kumlabunkern också.
2008-11-09

  Larz Gustafsson VIP
Då kan jag upplysa om att beundrarposten vällde in. Från kvinnor företrädesvis. Varje gång han fyllde år fick han så mycket presenter att han inte hann öppna alla.
Det där att Hitler sakande folkligt stöd är en myt.
Troligen ivrigt påhejad av tyskar med dåligt samvete.
2008-11-09

  Måna N. Berger
"Alles geht über, alles geht forbei, auch Adolf Hitler und siene partei" sjöng tyskarna i smyg under kriget.. Det var inte bara beundrarpost han fick, men allt annat renderade avsändaren ett nackskott!
2008-11-09

  Måna N. Berger
Du har en vacker liten familj, det hade inte han!
2008-11-09

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2008-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP