Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KATT

med följande svaghet
är jag behäftad:
jag har ett behov av
att bli bekräftad
jag brännmärktes tidigt
av mindervärdet
och dubbades dåre
av skarpa svärdet
allt var inte gulligt
på sextiotalet
trots blommornas makt
gick det ändå galet
visst var det väl solsken
i gröna hagar
men även biafra
med svullna magar
visst var det isglass
och snälla pernilla
men också ett mörker
som ville mig illa
ingela flyttade
höst kom med hatet
och som ett stenhårt regn
haglade pratet
mandom, mod, morske män
gatloppet löptes
ständigt kannstöperi
klassens ljus stöptes
lågan som flämtat matt
fladdrar men skiner
hälsningar från en katt
bland hermeliner

LARZ GUSTAFSSON 31/3 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-10 19:40



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Underbat flyt, innehåll och känsla/B
2008-11-11

  anits VIP
Bra och tänkvärt skrivit, man
bär med sig en del genom livet
på både gott och ont
2008-11-10

  Måna N. Berger
Allt var sannerligen inte gulligt, det var också de hårda kontroversernas tid, det ljuva -60talet.
2008-11-10

  Elaine.S VIP
Livet och det spår som det sätter i ens inre är inte alltid lätt att förstå och tolka...men du har skrivit en text som är så full av insikter...vem är katt och vem är hermelin?? det är nog mer en känsla man har på insidan , av att inte duga..men det gör du!!
2008-11-10

  Carola Zettergren
SUVERÄNT!!!Applåder!
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP