Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Maj kan kännas avlägsen nu. Men för varje dag som går kommer vi en dag närmare... Känslan jag illustrerar här är för övrigt inte årstidsrelaterad.


MAJDAGARS SPIRANDE FAMN

majdagars spirande famn
kramar den ensammes kropp
vem skulle segla i hamn
stolt och med flaggan i topp?
vem uti korpflockens moln
sitter av dödsdomen tryckt?
vem tror att brott lönar sig
bara man sköter det snyggt?
majsol och dödande styng
lycka som aldrig vill le
spänningens flammande rymd
allt det som aldrig får ske
bitter är malörtens smak
svart är den sky där jag går
i bitterhetens kloak
dit inte vårsolen når

LARZ GUSTAFSSON

5/5 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-12 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP