Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sjusovaren

nej

du måste gå upp nu

kära, älskade vän,
du måste kliva upp säger jag

jag menar det
du kan inte ligga där längre

jag vet att du har det svårt
men det är ingen ursäkt

de tror på dig, de väntar på dig
du måste i alla fall visa dig

hoppa in i duschen nu
så sätter jag på kaffet

jo, du orkar visst.
ett och två!

och tvätta håret när du ändå håller på
det behövs verkligen

nej
nej
nejmen gråt inte nu!

nejmen har du legat och sovit i de där gamla paltorna?
har du inte bytt kläder på en vecka?

nu är det jag som plockar fram nya

ja, jag vet att du har det svårt.
jag vet vad du menar med att det känns som om hela världen
tynger på ens axlar---

men jag trodde hemtjänsten diskade åt dig?
hur kan du ha en hel trave smutsiga tallrikar i köket?

håll i mig. håll i mig, så ställer vi oss upp


älskade vän

gud

du har ju faktiskt anhängare från tre världsreligioner
som behöver dig nu

gud? lyssnar du på mig?

du måste i alla fall visa dig ute.




Fri vers av Statistiska Centralbyrån
Läst 403 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-11-13 23:53



Bookmark and Share


  dunkar
Riktigt bra!!
2009-05-19

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En text som tar på mig med på en så lång färd att jag i slutet sitter förbluffad och undrar vad som hände, och får gå tillbaka, läsa om, och så kommer det befriande skrattet, och sedan sjunker skrattet som en sten genom strupen ner i magen tillsammans med vetskapen om att det du har skrivit är så sant, så sant att det där "skratta eller gråta" känns fruktansvärt aktuellt. Ungefär.
2009-05-15

  mikael ejdemyr VIP
En humor varm som en stickad tumvante precis när den behövs :) Varför inte läsa in den och ha som ljudspår här eller på MySpace?
2008-12-11

  dead_prez
ljuvligt
2008-11-27

  Död Mans Hand
cool dialog. 7 är ett heligt tal oxå, ju.
2008-11-17

  Elin R
först verkade det vara mellan ett par,
sedan en monolog med diktjaget själv,
sedan en ung till en gammal,
och så slutet.. det finns många bottnar i denna,
snyggt.
2008-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Statistiska Centralbyrån
Statistiska Centralbyrån