Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kambodja hade en gång en diktator som hette Lon Nol


DIKTATORN NOLL KOLL

handen på hjärtat

handen på böckernas bok

klädnaden svärtad

folk säger: "han är inte klok!"

nu är du pesten

folk skyr dig, folk flyr från dig nu

här i arresten

finns ingen som hör utom du

handsken är kastad

och tärningen visar på sex

du är förkastad

med nojor och sår och komplex

nu har du bollen

med bollsinne lika med noll

tappade kollen

nu är du diktatorn noll koll

golvad i ringen

och nu räknar domaren ned

knockouten gav dig

sitt hårda men raka besked

riddersdalsvägen

är yellowbrick road nu för gott

nu styr du stegen

mot det som du tror du har fått

LARZ GUSTAFSSON   081115




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-15 12:24



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Ändå finns en tvekan, en osäkerhet om riktningen i steget. Ingen diktator, inte knockad och utslagen, men på väg! Dröjer än. Men snart.
2008-11-15

  Larz Gustafsson VIP
De flesta tycks skita i den här dikten.
Så är det.
2008-11-15

  mare VIP
Bra ordat !!
2008-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP