Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIGGARSKÅL

såsom tiggaren förnedrar sig
vid den rike mannens dörr
har jag kommit med min tomma skål
liksom många gånger förr
kanske faller några smulor
ifrån överklassens bord
ner till undermänniskornas
underliga lilla hord
kanske kan de monstruösa klorna
greppa om en kant
från en skiva bröd
och kanske bitar av en croissant
kanske missbildade ansikten
ifrån skräckens kabinett
ska få skåda strimmor utav något
som man aldrig sett
ska det stora hända just i dag?
kommer någonting att ske?
ska hon fylla på min tiggarskål
med att se på mig och le?

LARZ GUSTAFSSON 080518





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-11-17 22:11



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Starka rader...med en fin och ödmjuk känsla/B
2008-11-18

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2008-11-18

  Carola Zettergren
Jisses..suveränt,med den vassa pennan poetat!
2008-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP