Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Musik: Larz Gustafsson


KOM, TOM!

du hörde tomtomtrummor på stan

långt från tingeling och peter pan

plötsligt ser du en svart cadillac

i framsätet ropar a man in black:

 

kom, tom!

tom, kom!

du hör hans röst

vänder dig om

kom, tom!

tom, kom!

här finns nya vänner

kom, hälsa på dom!

 

vi drar på picknick

till furuviksparken

lever som liljorna

på marken

vi drar till havet

och delar på maten

nu är det sommar

i välfärdsstaten

 

kom, tom!

tom, kom!

utan nån whisky

utan nån rom

tom, kom!

kom, tom!

lyssna vad plattorna här

låter som

 

så blå kan himlen

aldrig vara

som över tom

och hans lilla skara

vi låter förbehållen fara

vi bara struntar i att förklara

jag hade drömt om en dag

som denna

och slitit ut penna

efter penna

driven av önskan

att illustrera

det som mitt inre

vill panorera

 

kom, tom!

tom, kom!

så ska vi göra

sånt vi tycker om

kom, tom!

tom, kom!

sommaren går ju så fort

så kom, tom!

 

LARZ GUSTAFSSON  081119




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-19 16:51



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Skönt beat
är den tonsatt?
2008-11-23

  Måna N. Berger
Sommaren kallar, kom!
2008-11-19

  madigan
Härlig dag!
2008-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP