Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ANTIPAS


om du är rädd
för det som är jag
hur ska det då
sluta en dag?
om du är rädd
för det som jag är
då blir det svårt
att leva här

man känner sig fri
när andra förstår
allt det som man älskar
exakt hur man mår
man kan slappna av
i kärlekens famn
där skam inte är
ett godtagbart namn

de som vill motarbeta kreativitet
tror att jag kommer från en främmande planet
de där som känner att min gåva är ett hot
har inget djup och därför heller ingen rot

jag blir en motståndsman
men alldeles för het
för mig blir motståndet
en livsnödvändighet
den kamp jag utkämpar
är livslång, tuff och hård
ni skrattar rått och tror
att jag behöver vård

en klagovisa
från en udda existens
vi kan nog aldrig nånsin
komma överens

LARZ GUSTAFSSON 9/5 2000





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-21 18:44



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Man blir kanske inte alltid
förstådd eller omtyckt för
den man är och det ska
man nog inte sträva efter.
men underbart är det att
vistas nära någon som ser
känner och förstår en , det skapar
samhörighet, det hittar man inte
hos alla. Dina ord bär på ett sökande.....
2008-11-23

  Måna N. Berger
"om du är rädd
för det som är jag
hur ska det då
sluta en dag?"

Rädsla föder rädsla och bygger murar. Till sist slutar det med att den som är rädd för andra blir rädd för sig själv.
2008-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP