Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


UT UR SKUGGORNA

det var alltid i skuggan av någon annan

alltid i skuggan på skuggornas torg

det var alltid i skuggan av de andra

men det fanns ett hem som var min borg

där jag kunde rekapitulera

och skriva texter i lugn och ro

en plats där jag blev min egen skugga

"in my room" som  blev "electric blue"

 

det var alltid ett liv av skuggtillvaro

och sökandet efter identitet

att markera distans till allt det gamla

och att finna grupptillhörighet

skuggorna föll i skymningszonen

skuggorna föll och vi med dem

kvar fanns all ilska och passionen

trots alla tysta år som kom

 

allt känns mer påtagligt och verkligt

världen är inte så diffus

läget har hårdnat runtomkring oss

skuggorna flyr för solens ljus

vi spelar tuff musik, min sköna

för det är hårda tider här

och vill man skildra verkligheten

bör man väl se den som den är

 

sjunger om mitt nya liv för full hals

skildrar livet som det tar gestalt

det är ingen mjuklandning på bolster

det är stenhårt, obekvämt och kallt

 

LARZ GUSTAFSSON  22/11 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-11-22 15:06



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Realism och ensamhet tänker jag när jag läser dina
rader.
2008-11-23

  Jack E. Gladh VIP
Poesi av en tungviktare. Kraft och speciell stämning i dikten.
2008-11-22

  dead_prez
Du målar upp en stämning som verkligen tilltalar mig, en jävligt bra dikt.
2008-11-22

  Svartsilver
En mycket bra dikt, en av de bästa jag har läst från dig, och du är ju oftast väldigt bra!
2008-11-22

  Måna N. Berger
Ut ur skuggorna, skildra livet med skarpögd närvaro! Bra!
2008-11-22

  mare VIP
Bra skrivet, om livets kalla...
2008-11-22

  Night Soul Woman
En fin dikt! Bland dina bästa:) *bokmärkes*och *applåd*tack för läsningen:)
2008-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP