Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människotoken

I livets skenande skeenden
är människan allt bra liten.
Slag i slag förändras världen
och människan kryper sista biten.

Från igår till idag och i morgon
finns en klyfta , ett hål i tiden.
Ett slöseri med kraft utan mått och gränser
fastän människans gryning långt är liden.

Men tänk om jorden utan nåd
kunde slänga av sig människooket.
Då skulle mänskligheten kanske se,
öppna sina ögon och lyfta på doket.




Fri vers av Magnus Åkerblom
Läst 556 gånger
Publicerad 2004-05-24 00:54



Bookmark and Share


  A-M
Även om takten förändrades lite då och då tyckte jag väldigt mycket om rimmen. Själv har jag svårt att få ihop dem.
2004-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Magnus Åkerblom
Magnus Åkerblom