Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NYA TIDER



johannes på patmos fick se
allt det som skall hända och ske
när apokalypsen är här
som Guds Ord, vår bibel oss lär
en ny himmel och en ny jord
där enbart räyttfärdighet bor
en framtid av glädje och frid
för Guds pilgrimsskara som tror



nya tider
djärva mål
jag ser mig aldrig tillbaka
i en värld av
betong och stål
får rosor marken att skaka
budskapet från himmelen
mitt i förortsdjungeln
i staden och på landsbygden
sjunger vi om Kungen



ja, kulmen och klimax skall nås
när hemlandets kust vi har nått
en sådd är vårt liv redan här
vi skördar alltjämt vad vi sått
på Guds stora inbärgningsdag
Hans såningsmän slutlönen får
och det är det hoppet som gör
att vi håller ut år från år



nu väntar vi Jesus på skyn
vi går i förbidan var dag
det blir en förunderlig syn
när mänskor av alla de slag
skall Honom till mötes få fly
från fasor som drabbar vår jord
en gyllene morgon skall gry
sen väntar ett festdukat bord


LARZ GUSTAFSSON 2007




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-25 15:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin dikt om uppbrottet och tidens slut!
2019-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP