Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


RYM I NATT


första maj och allt gör ont
inget är sig längre likt
plötsligt känns mitt liv så tomt
fast det förut varit rikt
kanske ska man tömmas först
för att kunna fyllas sen?
störst är ju en dag av törst
en hungrig färd mot gryningen


jag är på flykt ifrån mig själv
från allt det där som jag byggt upp
jag revolterar mot mig själv
en inte alltför smärtfri kupp
jag flyr till leenden och liv
till allt jag har åsidosatt
jag rymmer från min lilla värld
kom, gör mig sällskap
rym i natt


ett bortamedreportage
det blev för mycket hemma hos
kalejdoskopiskt collage
stundom gladpop, stundom blues
träd fram ur skuggornas slum
dit ni förpassats av min makt
jag är på flykt från mitt rum
och springer i min egen takt


vi rusar in i sommaren
det enda rus vi behöver
och vem behöver penningen
när ängen är full av klöver?
det måste finnas en refug
där nuets stillhet kan njutas
för den som har tappat sin sug
fast han vet hur allting skall sluta

LARZ GUSTAFSSON maj/juni 2006




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-25 15:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP