Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SÄG SOM DET ÄR

säg som det är

jag har hört det förr

det kommer inte som någon chock

peka med ditt finger

mot samma dörr

och mot min billiga överrock

"tell me one more time"

som joe jackson sjöng

för ärlighet är en nobel dygd

krossa en omöjlig

och löjlig dröm

för denna skamfläck för folk och bygd

bluffen måste avslöjas

nu igen

jag var bedragen av fantasi

lögnen får ge vika

för sanningen

i detta självbedrägeri

ge mig sammanbrott

ge mig nådaskott

jag tycks få leva med denna lott

även om klimatet

är kallt och rått

i detta kråkslott

som korpen fått

når en stråle sol in

emellanåt

fast det är långt mellan gångerna

nu vill jag förlora

mig själv på nytt

i innebörden i sångerna...

 

LARZ GUSTAFSSON  081127

 




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-27 16:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
skarpt. och bara att citera Joe Jackson ger många pluspoäng från mig!
2009-04-14

  mare VIP
Bra skrivet !!
2008-11-28

  Ann-christin
Vilken bra text.Den gillar jag skarpt.
2008-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP