Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
natt saker ...


Denna väntan







så denna väntan

vad väntar man på



varför talar man om man det gäller ju mig. vi som alla är uppbyggda av


"skyll dig själv" " du bad om" "lägg dig inte i" "skaffa dig ett eget liv"

"han är så beroende av andra liksom" "ensam är stark" "skapa din egen lycka"





ändå så ligger vi med armarna utfläkta över bordet och ber med alla ord vi kan

snälla snälla jag är ju så ensam

ta hand om mig



och tomma väntrum för att minska avståndet


flimmrande tevebilder av missriktad närhet


kåtslag genom rutan och kladd i fotöljen


ett kvidande



väntrummet och mummlet


"sverige är ett bra land här är det aldrig krig, aldrig"




Vad behöver du?



Kan jag få köpa ett nytt liv tack.


Jaha, hur ska det se ut då? och när vill du leva och hur?


inte vet jag, bara inte här, bara inte nu. För jag finns inte, jag tillhör inget och någon.

Jag kan ta mina steg och resa mig upp och gå iväg utan att någon annan skulle tycka att det var konstigt. utan att någon skulle sakna mig


hm och det här stör dig då eller?



Ge mig bara medicin så jag kan gå till jobbet, snälla.
lovar att inte dricka denna gång. men om jag inte får dem så orkar jag inte mer.






plastkartan på vägen ut genom byggnaden och alla småpillrena i handen och ned i magen med rött vin.


det är vinter ute, det borde störa men det finns ett rött pulserande ljus någonstans och värme.


sent denna natt,

ännu en av dessa kroppar. Hej ta av dig ta för dig ta på mig träng in i mig nu
och jag frågar om jag utnyttjar dig
du flåsar och säger, nej då, jag är inte ensam. nähä säger jag
så somnar vi

det är kladdigt men han lägger en hand om min mage och vill komma in i värmen.



jag är ensam.
alltid ensam.


Mera piller in i duschen och han får väl ligga kvar en stund till.


på jobbet så finns det i mitt bakhuvud att det ligger någon i min säng, en främling som har sett mig mer naken än min närmaste vän

ett skratt


och vetskapen om att det kommer att ligga ett litet brev på sängen med hej då och trevligt och en liten liten lina för att förtöja våra skepp lite nära varandra någon gång.


aldrig, natten är natten och jag är jag.


Byta lakan och somna om.





















Fri vers av Amanda R.C
Läst 318 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-30 03:18



Bookmark and Share


  Burn
En ekande ensamhet. I olika rum. Där livet hålls uppe av olika yttre ting/fixar. Det är bilden jag får. Av distans till allt. Det känns hårt. Bra.
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Amanda R.C
Amanda R.C