Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


RESAN

resan in i mig själv
går via himlen
resan ut ur mig själv likaså
en upptäcksresa
i mitt eget inre
Guds ljus lyser upp
varje undanskymd vrå

jag har inget annat
att falla tillbaka på
än golgatagrundens nåd
nu liksom då
det finns ingen annan grund
som är trygg och stabil
där vill jag förbli varje stund
mil efter mil

resan bortom mig själv
går via korset
den som mister sitt liv
finner en skatt
en plågsam resa
där man ej kan bortse
från tvivel och trångmål
natt efter natt

Han har aldrig lovat
idyll och syrénberså
att ligga och sova
sväva i det blå
det är inget lyckopiller
och själslig massage
men en farlig farled
som forceras och genomfars

det finns vägar till rom
och till gamla egypten
det finns vägar till sodom
och singapore
men det finns ingen väg
undan apokalypsen
vem kan undfly den dom
som förestår?

det kan endast den
som är renad i Jesu blod
som blivit Guds vän
och ej stelnat till en stod
Gud Själv är den väg
som leder till evig frid
den är inte bred
den kostar ditt liv
din tid

LARZ GUSTAFSSON 970721





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-30 09:37



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Helt underbara ord att läsa, gillar mest

"Han har aldrig lovat
idyll och syrénberså
att ligga och sova
sväva i det blå
det är inget lyckopiller
och själslig massage
men en farlig farled
som forceras och genomfars"
2008-11-30

  mare VIP
Helt suverän, din penna riktigt glöder från din själs djup....applåder !!
2008-11-30

  Eva Langrath VIP
Stark text som känns som sprungen ur hjärtat.

Eva
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP