Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÅTERVÄNDSGRÄND

så har du hamnat i en återvändsgränd
men till vad skall du vända åter?
till vad, eller rättare sagt: till vem?
jo, till den Gud som alltid förlåter
för det finns nåd även för en sån som du
fast du är ett av de svåraste fallen
aldrig känns landningen så härligt skön
som när du faller ut ur mallen

så du har hamnat i en återvändsgränd
inte the point of no return
ja, du försökte vara världsfrånvänd
du visste här gäller turn or burn
det är brinna eller försvinna
anpassa dig eller stick
nu har du hamnat i en återvändsgränd
var glad för lärdomen som du fick!

du står och trampar i din återvändsgränd
där åkte pekpinnar fram med hast
en liten påhittig man ifrån himmelen sänd
utför städning med sin hårda kvast
ta dig i kragen och lyft dig i håret
om du vill platsa i vår elit
anamma vårt beteendemönster
se till att sträva med all flit

det är trångt här i återvändsgränden
här finns det bara plats för en
den lilla glädje som du kände
säg, vad har nu hänt med den?
blev den avsatt som allende
i den amerikanska statskuppen?
plötsligt svänger alltså pendeln
sedan står du där igen

det här är en märklig återvändsgränd
här stinker rester från ditt förra krig
snön har fallit och du med den
allt mer svårframkomlig blir din stig
så nu står du där och kan inget annat
ställd inför fait accompli
men det är knappast så
att klockorna stannat
så gå och må Gud stå dig bi!

LARZ GUSTAFSSON 080218




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-30 20:41



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Nej, det är knappast så att klockorna stannat, nya tider väntar ständigt....och vad väljer vi att göra med den. ord som väcker tankar..
2008-12-01

  Inger Eriksson
den dikten skulle jag vilja skicka mitt ex...
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP