Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utanför smedjebacken


Den blåa stenen

I en by utanför smedjebacken
som jag ofta besökte som barn
och även nu som vuxen

gick mina bara barnfötter över
en grusgång utanför min
farmors hus

gruset var så vasst men så plötsligt
framför mig låg den blåa stenen

i min hand jag höll den blåa stenen
jag minns hur jag började titta i
farmors blommande stenparti, runt
omkring var blåa stenar i olika former

byn påminner om tider från förr, en hytta
och en bäck som rinner här är bevis på
järnframställning, rester från en masugn
kan man se

och det är då jag förstår var den underbart
blåa stenen har kommit ifrån det är från
hyttan

den blåa stenen har jag förstått kallas
Bergslagssten och den ger mig än idag
minnen då jag min farmor besöker

081202




Fri vers av sajo
Läst 167 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-02 07:18



Bookmark and Share


    Maria Malm
Trevligt berättat. Visst är det fint med den blå stenen och "Smebacken" ligger vackert.
2008-12-02

  Fredrik Stillesjö
Hej sajo!

Jag skulle gärna låta denna blåa sten leda mig till denna by... Hälsar vännen Fredrik
2008-12-02
  > Nästa text
< Föregående

sajo