Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Roza Takiporian från Haninge i södra Stockholm har utsetts till december månads poet av förlaget Alida Bok i Uppsala. Hennes dikt Se mig i ögonen kan läsas på förlagets hemsida http://alidabok.net/dikt.php . Den handlar om en identitetskris, som män


UNG POET VILL HITTA SIG SJÄLV

Roza Takiporian från Haninge i södra Stockholm har utsetts till december
månads poet av förlaget Alida Bok i Uppsala. Hennes dikt Se mig i ögonen kan
läsas på förlagets hemsida http://alidabok.net/dikt.php . Den handlar om en
identitetskris, som människa, tonåring och invandrartjej.
-Jag kände mig vilsen när jag skrev dikten. I perioden mellan 14 och 19 år
börjar man undra vem man är. Man vill hitta sig själv innan man ser upp i
någon annans ögon. Men jag vet fortfarande inte vem jag är, säger Roza, 18
år.
Hon är född i Irak och kom till Sverige när hon var fyra år. Därför
känner hon sig hemma här.
-Men jag har kompisar som inte bott här så länge och har mera konservativa
föräldrar än mina. Tillsammans med dom måste jag vara en annan. Det blir som
en kulturkrock.
Roza Takiporian tog studenten i somras och läser nu på Södertörns Högskola i
Flemingsberg och på Medborgarskolan vid Odenplan.
- När jag inte pluggar eller extrajobbar på ett äldreboende här i Haninge så
försöker jag passa på att skriva. Jag älskar att skriva. Det är min koppling
till verkligheten och mig själv. På fritiden brukar jag självklart också
umgås med min pojkvän, min familj och mina vänner.




Fri vers av ALIDA BOK
Läst 550 gånger
Publicerad 2008-12-07 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ALIDA BOK