Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under dagen


Besöket vid gruvan

Det är söndag den andra advent
igår föll tunga snövita flingor till
marken och idag förväntas det
bli uppehåll med snöandet

jag går ut på min älskade väns balkong
men jag kan inte se någon
sol i sikte utan istället faller några
lätta snöflingor mot marken

grå decemberdis vilar tungt över vår
bruksort så jag och min vän bestämmer
att efter lunch får det bli ett besök i
staden vid vår gruva som påminnner om
tider från förr

mycket folk har bestämt sig för att göra
ett besök denna söndag eftermiddag som
så vanligt den andra advent varje år har en
marknad som blir bara större och större,
bebyggelsen runt gruvan ger en verklig känsla
från förr

många marknadsstånd har samlats på en stor
gård, det doftar grillad korv, hembakt bröd, glögg
och pepparkaka, hantverkare säljer sina alster

men så plötsligt vänder jag mig om då jag bjällror
hör det är en häst med släde som kommer fullastad
med barn, jag passar på att ta ett kort med min
kamera

mitt på gården har en eld tänts där många samlats
för att värma stelfrusna fingrar och tår

men så någonstans inom mig känner jag att
ett besök på gruvmuseét får det bli och det gör vi
alldeles rätt i jag och min älskade vän för en nyutkommen
bok om

Fet-Mats är till försäljning, jag köper den och sedan
får det räcka för våran del

medan decembermörkret smyger sig på bland gruvområdet
och dess gamla välbevarade bebyggelse så är det dags
att dra sig hemåt för att tända två ljus och dricka en
kopp varmt te

tillsammans med min älskade vän som för mig så
värdefull är och som jag håller kär

081207




Fri vers av sajo
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-07 21:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo