Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kollega


1946 Stockholm -högsommar

Med penningväskan i bältet och notisblocket i handen gick hon rak som en lilja, med det rika håret som en krona på huvudet, kring caféborden.
Mellan saltvatten och Mälardito såg Karl Johan på sin ryttarstaty ner på våffelbageriets lilla uteservering- fullbesatt i lunchtider. Köket under Slussens trafikmaskin arbetade för högtryck.
Då smet han från notan.




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 466 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-08 19:49

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Tack för vykortet. Du arbetade som servitris då? Vacker frisyr! Fint måleri.
2008-12-24

  Björn Nilsson VIP
Det här är "lite före min tid", men jag tycker jag känner sommaren i efterkrigstidens Stockholm i alla fall! Jag ser en scen ur en journalfilm om stockholmslivet när det var framåt och opitimistiskt.
2008-12-10

  Mr Lindemann VIP
Spänstiga rader så
2008-12-09

  Gunnel Eriksson VIP
Oklar syftning. Vilken han? Inte
Karl Johan väl?
Härligt med håret som en krona.
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP