Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känns så här idag


December

December så fort det går
nyss var det första advent
och ett ljus var tänt

December är för mig
siffran tolv då man slutet
på årets bok skriver

så mycket som har hänt
under ett år
det är knappt så man förstår

December då snön bidrager med
sitt ljus i mörkret och stjärnor
lyser så klart i både fönster och
på himlen ja det är helt underbart

December då man får besöka kyrkan
och stilla sig ett tag mitt i all stress
sjunga med i psalmer där en av mina
allra bästa är

Det susar genom livets strid en fläkt
av himmelrikets frid, en klang av harpotoner
en sjungande kör som man hör

December ja det är så mycket som händer
snart är det vintersolstånd och det är
då det så sakta mot ljuset vänder

081211




Fri vers av sajo
Läst 252 gånger
Publicerad 2008-12-11 09:06



Bookmark and Share


  Jojo
fint
årets slut är hektiskt
och lite vemodigt
2008-12-11
  > Nästa text
< Föregående

sajo