Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är så jag denna plats minns


Källan i vintertid

Vid sommartid följer jag
stigen mot porlande vatten
i den ljusa sommarnatten
så plötsligt är källan framför
mig och jag tar upp skopan och
känner vattnets klara smak

men våra årstider förändras
snabbt

Under höstens tid ligger stigen
till källan som en färgglad måla tavla
av alla löv, vattnet porlar men så
försiktigt det märks att det börjar
gå mot höst och

snart faller vita flingor och den första
snön är här, över en natt har allt
förändrats

stigen till källan har snöat igen och
vattnet har ändrat form, det är stelfruset
men ändå så klart

att se denna källa i vintertid är helt
underbart

081216




Fri vers av sajo
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-16 10:25



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Naturen är en
levande tavla
ingen kan som den
ge oss årets alla
skiftningar...
Men din berättelse
var så fin!
2008-12-16
  > Nästa text
< Föregående

sajo