Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SVERIGE 2008

krisen slår hårdast

mot alla längst ner

de högst däruppe

tjänar bara mer

politikernas löner

höjs varje år

och svea slagna söner

kantar krisens spår

det sparkas hårdast

mot allt bottenskrap

de som har mycket

gör ständigt nya kap

för vissa är det jackpot

för andra rysk roulette

de slagnas skrik når aldrig

ministerns taburett

de som har svaren

som tror att de vet

sitter och svamlar

vid varsin pulpet

de som har "bildning"

som slagit sig fram

tycker att jobbarna

bör känna skam

när man har klättrat

så blickar man ner

tittar föraktfullt

på alla man ser

se herr von oben

och fru intressant

hålla i showen

det går ju galant

vräkiga villor

och feta kuvert

då har man råd att

orera så där

det är en skam att

förbli proletär

när man kan göra

akademisk karriär

LARZ GUSTAFSSON   December 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-18 06:40



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Jag har nyss haft ett telefonsamtal med min mamma om det här..
Suveränt bra skrivet!!/B
2008-12-18

  Elaine.S VIP
Klockren!!! bra rim som vanligt, med ord som biter till och säger ifrån.
2008-12-18

  Måna N. Berger
Där satt den! Som en smäck! Gnistan ger fem knytnävar på topplistan, massorna hurrar.. ja du vet.. Den var bra. Bulls eye.
2008-12-18

  madigan
Sant!
2008-12-18

    ej medlem längre
Så sant, så sant.
2008-12-18

  anits VIP
Så sanna ord du skriver här
håller med dig fullständigt
2008-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP