Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag lördag förmiddag


Hundvalpen

Det är lördag förmiddag den 20 december
snöflingorna utanför fönstret yr men jag
passar på att ta mig en liten promenad

när jag kommer på gården utanför där
jag bor ser jag mannen som brukar cykla
med en påse på styret och det brukar
vingla lite hit och dit, men idag har han ingen
cykel

ansiktsutrycket som jag ser är hur han
skiner som en sol trots snöflingorna som
omkring oss yr

i famnen har han något litet och bär på
det är liten hundvalp en jack russel någonting
som har någon korsning i sig

det är första gången hundvalpen är ute
husse verkar bli så omtyckt så, den lilla kloka
individen slickar sin husse på hakan och i hela
ansiktet

tänk vad djur kan göra under för människor
med olika sjukdomar, eller äldre som är dementa,
eller bara känner ensamhet och som ingen anhörig har

hundvalpens ägare talar om för mig att hans kompis
får också låna hunden ibland

ja tänk så livet kan förändra sig med en liten
hundvalp

som kan bli ens trogna vän för livet

081220




Fri vers av sajo
Läst 141 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-20 10:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo