Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här kan det vara


Mobiltelefonsignal

Det är den 23/12 och på jobbet i
fikarummet sitter vi och mår gott
det är dags att stilla sig ett tag
och dricka sitt te/kaffe

mitt i det stillsamma samtalet hörs
en väckarklocka

det är nog skalmans mat och sovklocka
som ringer tänker jag

väckarklockan ringer, det är dags
att vakna en av tjejerna springer
raskt ut från fikarummet

då förstår jag det är mobiltelefonen
som ringer

väckarklockan påminner mig om sommarstugans
väckarklocka som ringde så hemtrevligt
för att det var dags att gå ut och vittja
fisknäten i

våran träeka, eller bara stå en stund vid
bryggan och titta på hur det var då
min far drog upp näten

väckarklockans signal är ett fint minne som
jag inom mig spar

081223








Fri vers av sajo
Läst 191 gånger
Publicerad 2008-12-23 15:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo