Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med naturen inpå huset


Vy från köksfönstret i mitt barndomshem 26/12-08

Det är fredag morgon den 26/12-08 och klockan har
passerat sju

jag och min vän går försiktigt opp för källartrappen
för på övervåningen sover min mor och hennes man

vid köksfönstret står vi ett tag och tittar ut och ser hur
morgonen börjar att gry åter igen en dag med kyla och
vacker vintervy och dagen är åter ny

jag tänder ljus på bordet och i fönstren lyser ljusstaken
opp det märks att morgonen är stilla

vi börjar ordna med frukosten och snart har även min mor och
hennes älskade vän kommit opp

en röst hörs titta ut på vägen får ni se, vi reser oss min
vän och jag för att titta ut och utanför på vägen spatserar
rådjuren två stycken, de tittar upp mot mitt barndomshem och
bestämmer sig för att vandra över häcken och upp mot
fågelstugan

helt plötsligt står de precis utanför köksfönstret två stycken rådjur
med grov päls det är verkligen en vy från köksfönstret i mitt
barndomshem

som jag inom mig spar då min kamera i väskan låg

081226




Fri vers av sajo
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-26 10:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo