Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndom

när jag var liten
sa min stränga mamma åt mig
bli något stort
och snälla skolfröken med fjuniga kinder
banade vägen för mig med orgeltramp
i sylvassa stövlar av svart skinn
på smäckra bambiben
hackade jag tänder
och tände blå blend under gnistrande stjärnhimlar bakom ica
där stripiga hundar strök omkring
och hällde mariella i mitt giriga flickgap
läsefröken med veckad kjol och röntgenblick
såg på mig och sa - det där är inte du
jag bara skrattade och slängde kristaller omking mig
och lät mina blodlösa kroppsdelar blåsa isär
utanför skolans glasdörr
och i alla betongtunnlar
stod mitt öknamn klottrat
mot den vita snön
ett hjärta där




Fri vers av Fiti
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-30 17:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fiti