Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bland snöflingor finns en längtan hos mig och kanske dig


Längtan till....

När jag går på den vintervita sovande ängen
kommer jag på mig själv att jag känner
en

längtan till

När jag står vid den vintervita stranden och
ser vattnet som fruset är så kommer jag
på mig själv att jag känner en

längtan till

När jag står på vår vintervita gård och ser
den öde syrenbersån så kommer jag på mig
själv att jag känner en

längtan till

När jag står vid mitt köksfönster och ser en
fågelholk som i vintertid gapar så tom så
kommer jag på mig själv att jag känner en

längtan till

När jag vid min balkongdörr står och blickar
ut över de blånande bergen och en solnedgång så
vacker kommer jag på mig själv att jag känner en

längtan till

sommarens tid med koltrastens sång från
granens topp,

att sitta en stund i bersån med ett saftglas

att sitta vid bryggan i kvällens tid med ett mötspö
och bara vara

090108






Fri vers av sajo
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-08 19:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Underbar poesi om längtan.
Applåd.
2009-01-13
  > Nästa text
< Föregående

sajo