Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För dig som inte har läst om fallet Fritzl så uppdagades det för en tid sen att en tysk man hållit sin dotter fången i sin källare under 24 år, utövat incest och gett upphov till 7 barn. Den här dikten handlar om detta och är en del av mitt projektarbete


Fallet Fritzl

Slå dig ner här intill
och jag skall berätta dig en saga
en berättelse om ondska
i dess allra värsta form
en historia om allt det onda
som människan ger upphov till

Det var en gång en far
en far som älskade sin dotter djupt
och henne förevigt ville hålla
en man som lät sin längtan styra
och fängslade flickebarnet i en håla

Många var de år som gick
och flickebarnet blev en kvinna
ständigt höll han henne tätt
I den fuktiga håla som var hennes allt
och följden blev ett barn
ett barn som fötts till världen
ett resultat av frisläppt ondska

Mannen var girig ville ha mer
och 7 blev den skara barn
hon födde till en begränsad värld
ovetande var verkligheten utanför
och mannen levde ett dubbelliv

Så kom den dag som förändrade allt
ett barn så sjukt i behov av vård
togs till sjukhuset och världen utanför
mannen begick ett misstag så stort
och den otäcka sanningen belystes
obarmhärtig och kall

Som i alla sagor och även denna
förlorar ondskan mot det goda
och den annorlunda verklighet
hon under många år levat i
spricker och rasar samman nu
flickebarnet som spärrades in
har fått sin frihet åter
kanske hon nu kan leva lycklig
i alla sina år
för när allt kommer omkring
är det så en saga skall sluta




Fri vers av VincentVictoria
Läst 443 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-09 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

VincentVictoria