Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud är granne med döden ( Erik Johan Stagnelius )




Vaknar upp i min lilla tvåa i Stockholm.
Det är den fjärde januari 1796.

Det är kallt, kallt. Har ingen ved.
klär mej i alla kläder, & bäddar ner mej
med några supar & smörgåsar
som några beundrare sände bud med.

Har skrivit med avklippta handskar
med mitt sista bläck & papper.
Hymner till kärleken, farväl död.

Det bankar på dörren, jag svettas.
Kronofogden. Jag har inget att ge dom.
Så det blir transport till finkan.

I förbihasten kommer någon med
bläck & papper, så jag kan slutföra
min hymn. Råttor i cellen, äter papperet.

Skriver mina uppenbarelser, lever i anden,
är säker på att änglar är hos mej i kylan
& fukten & ensamheten. Jag ryser.

Susar in i tunneln av värme & kärlek.
Får äntligen dö, ta av mej Uppdraget,
andas ut. Gud är granne med döden.
 




Övriga genrer av Johan Bergstjärna VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-11 03:39



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Gud är granne med döden, den meningen säger mycket, den vibrerar...starkt skrivet!
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP