Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KUSTENS FOLK

kustens folk
har havet så nära inpå
flyttar vi
finns havet inom oss ändå
kustens folk
har lyssnat till havsbrusmusik
fått blå ark
som öronmärkts för dess lyrik


kustens folk
har havsbrisen vild i sitt hår
den finns kvar
fast vågen sköljt bort alla spår
av det där
som en gång stod skrivet i sand
nya vindar
blåser på kustbandets land


ögonpar
som glittrar av fyrarnas ljus
öron som
har tjusats av snäckornas brus
östersjön
där båtarna kommer och går
jungfrukust
där vågorna smeker och slår


konstnärssjäl med sjömansblod
sjung dig stark och fatta mod
underbart är alltför kort
för att bara sjabblas bort
kustens klippor karga är
men rosor växer även här


LARZ GUSTAFSSON september 2007




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-11 08:08



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Så underbart vackra rader att allt inom mig jublar. Tusen tack för strålande poesi!!/B
2009-01-11

  Måna N. Berger
Även om jag är av skogens folk, och mina ark är skogsgröna, skriver jag med glädje under på denna brusande hyllning till hav och kust.
Citerar även Dan Andersson: "Har du hört när topparna gunga, i förhöststormarnas brus" Det bruset hörde jag i min första barndom, men när jag kom till havet kände jag omedelbart igen sången. Naturens mäktiga stämma, som brusar i både hav och storskog!
Vackert diktat Larz!
2009-01-11

  Carola Zettergren
SÅ UNDERBART BRA!!!
2009-01-11

  Elaine.S VIP
De här orden drar fram som en vind och förmedlar
bilder ...tjusigt!!
2009-01-11

    Tea Alex
underbart är alltför kort
för att bara sjabblas bort

Jättefint!!!
2009-01-11

  mare VIP
Underbart att läsa !!
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP