Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen efter

Jag tvättar bort gårdagens mask
Och sköljer bort stänk av en kryddig parfym som fastnat i kläderna
Jag borstar lukten av spya och alkohol ur munnen



I duschen peelar jag bort osynliga spår efter någons händer
Jag sätter på radion för att glömma bort musiken vi dansade till
Skjortan med rödvinsfläck slängs längst ner i soppåsen



När jag blundar flimrar det av blinkande lampor i starka färger
Och i näsan blandas rökdoft med vodka
Jag minns en mun som rörde sig,
men orden dränktes i det höga dunkandet



Jag bäddar sängen med nya lakan och kastar de gamla
Jag diskar väninnornas vinglas ifrån tidig kväll,
men krossar någons vattenglas ifrån sen natt





Jag raderar gårkvällen ur mitt minne
Men behåller en bittersöt smak i munnen




Fri vers av Littlesunshine
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-17 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Littlesunshine
Littlesunshine