Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN BÄSTE VÄNNEN

den bäste vännen
i lust och nöd
är Han som sade:
jag är livets bröd
den bäste vännen
i nöd och lust
som en himlens fyrbåk
vid min mörka kust

jag har ropat hej
så många gånger
jag har skrikit nej
till alla gamla sånger
men nu har det blivit dags
för revolution
med gammalt och nytt
i kombination

för full hals, baby
för Kungens sak
med solen som lampa
och himlen som tak
i brand för Honom
som köpt mig fri
ett urgammalt budskap
med ny melodi

jag tar ur förrådet
fram gammalt och nytt
jag kan inte blunda
för vad det betytt
att lyssna och lära
av de som var störst
att axla de mantlar
från de som kom först

min röst är ett vapen
i Konungens tjänst
vi spelar för saken
och inte förtjänst
när kallelsen kom
tog vi vara på den
vi tackar för nåden
och utkorelsen

de tankar Han tänker
är framtid och hopp
och Ledstjärnan blänker
vid Mount Zions topp
Sitt kärl vill Han fylla
med kärlek och frid
Hans namn vill vi hylla
Han strider vår strid

LARZ GUSTAFSSON 991026




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-20 18:30



Bookmark and Share


  mare VIP
Här glöder din penna......fantastiskt !!
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP