Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är verkligheten ens sanna räddning


Pojken med de isblå ögonen






I eftermiddagens gråbruna skuggor

ter sig inte kalla blå ögon


så genomträngande


glänsande



Och omfamningarna

blir aldrig så heta igen

som under duntäcket


varma hölje



Jag slutade drömma

om den man du kunde bli

tittade på den pojke


du förblev



Jag såg den blick

som inte ville fästa

och den kropp

som aldrig kunde värma mig nog


vitt riddarskal

likt frusna flingor

föll till marken


endast en vilsekommen pojke





var det jag lämnade kvar


aldrig har ett avsked



gett sådan frid




Fri vers av Plumflower
Läst 681 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-01-21 21:01



Bookmark and Share


  erkki
...den man du kunde bli...
...den pojke du förblev...
Detta är djupare än många förstår
2009-06-04

    © Birgitta Wäppling VIP
En dikt som når fram till läsaren i sin fulla vidd.
2009-04-28

  Michaela Dutius
Avsked kan vara något bra...även om de lämnar både vemod och sorg...du beskriver detta på ett bedårande poetiskt sätt
2009-02-01

  Yvonne
Dikt som på ett ärligt och rakt sätt beskriver en man som aldrig blir vuxen. Applåd.
2009-01-22

  självdestruktiv
Skitbra darling, din bästa hittills!!
2009-01-21

  Mangal VIP
Som en lång resa genom livet. Till slut en ny riktning och nya möten. Härlig läsning som fick mig att fara iväg en stund.
2009-01-21

    Trast
Man tycker synd om honom.
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower