Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till den som körde bilen

Jag ville vara älvorna som dansade över ängarna
På vägen ut till mormor
Men jag fick drömma i baksätet på en bil
Om skurkar och monster som kunde rymma med mig

Kidnappad till ett land där nätterna inte var så mörka och dagarna inte så ljusa
Där jag var någon att tycka om
Alla elaka barn blev små väsen som sjöng sånger om träd som kramas och vindar som lovar
Och ingenting var verkligt men allt var här och nu

Du som körde bilen
Du som tyckte mina drömmar var påhitt
Men dina sanningar då? Som aldrig funnits
Vart har de tagit vägen?

Jag tror du körde för snabbt
För jag blev vuxen och min kläder blev för små

När skurkar och monster hade gömt sig och älvorna blivit till dimmor igen
hade du också försvunnit

Vuxna behöver ingen och jag har inte ens mig själv
Att vara stark Att vara ensam
Har jag aldrig varit
Men ändå så väldigt




Fri vers av Pytti
Läst 215 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-23 15:52



Bookmark and Share


  Carl Thomas
...låter som en otäck taxifärd.
2009-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Pytti
Pytti