Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med posten idag


Ett vadderat kuvert

Det är måndag den 26/1-09 och jag har precis
kommit hem från stan

Då jag svänger in på våran gård så ser jag
den gula postbilen och tänker genast
undrar om han har någon intressant
post åt mig

det dröjer ett tag och medan jag står och
ska göra iordning maten åt mig så hör jag hur
det går i dörren i vår trapp och plötsligt hör
jag hur mitt brevinkast öppnar sig

det låter som det är mycket som vill in genom
dörren så jag går och tittar

på hallmattan ser jag ett gult vadderat kuvert

vadan detta tänker jag

ett vadderat kuvert och det står att det kommer från
Seoul

Japan konstaterar jag på avsändaren och jag fattar
ingenting men så med viss försiktighet öppnar jag
kuvertet och jag blir ganska häpen då jag finner en
bok däri

så plötsligt kommer jag ihåg att i höstas deltog jag
i en tävling för Fri haiku och då stod det att man skulle
få en bok och den kommer nu

då jag sitter och bläddrar i boken så ser jag plötsligt
mitt namn Sajo och min haiku som deltog i tävlingen
men jag vann inga pengar som första pris var

men jag känner mig ändå som en vinnare som fått
en bok med mitt namn tryckt i och som heter Fri haiku

denna bok kom väldigt passande för det passar som reselektyr
då det inatt bär iväg till Teneriffa

så mitt vadderade kuvert tänker jag spara som ett minne
där min bok låg

090126




Fri vers av sajo
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-26 12:47



Bookmark and Share


  anita VIP
Mycket bra skriven och grattis till vinsten.
2009-01-28

    Maria Malm
Kul! Grattis!
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

sajo