Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tio minuter och tjugotvå sekunder

Det här kunde lika gärna vara vår låt
Ingen skulle ha några invändningar eller åsikter
Två älskande låter sig inte styras av något så banalt som andras tankar
Och allt som flyger omkring mig vägrar vara bredvid något som speglar
det som kunde vara
vår låt

Vi har två olika versioner som vandrar i oss
Pulserande tankar och flygande villfarelser
Musikaliska vildvittror regnar över allt utan skydd
Man kan inte försäkra sig mot
helveteseld
Det skulle bli så dyrt
för Försäkringsbolaget

Vår låt kunde vara ganska lång
Jag föreslår
tio minuter
och tjugotvå sekunder
Du har inga invändningar
Man måste fylla sin tid väl
Men samtidigt hålla i minnet att det är en duett
Inte överrösta den andre
lämna plats när så krävs
Låta den andra ha sina soloutflykter på till exempel trombonen
Det tror jag är viktigt
Och i min låt som är vår låt om vi också gör det till din låt
(Lite luddigt men jag vet att du förstår)
I min låt finns inga tromboner
Men några fina slingor har jag
Om allt som kunde vara vi
Om allt som är du
Allt det fyller jag min låt med
För att visa dig vad som skulle kunna vara vår morgondag
Allt skriver jag till dig
Allt fyller jag mig med


Och när allt tystnar
Musiken fadar ut och lamporna fadas upp
Sånt händer ibland
Så står du där likadan som jag ville ha dig
en gång

Och de spelar vår låt på radion
Den är
tio minuter
och
tjugotvå sekunder
lång.




Fri vers av Anton Lind
Läst 334 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-27 01:30



Bookmark and Share


  en_kaospassagerare
tyckte om den!
2009-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Anton Lind
Anton Lind