Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livssituationer


En liten text om tid och rum

Tiden förändras å verkligheten med den. Det du kallar verklighet. Vänner brudar bärs ALLT ... allt ... allt förändras ... med tiden. Du står där mitt i tiden som susar förbi, med handen på kuken å undrar vad fan som händer. Vänner förändras till nått du inte riktigt trodde de kunde vara.

Brudar kommer, river dig, går.

Så står du där ... med högra handen på kuken och ditt hjärta i vänstra. Och undrar vad fan är det som händer. Tiden läker sår men kan även riva upp många fler. Vänner sviker, försvinner och du undrar vad som hänt. Fortfarande vet du inte. Du vet ingenting. Bara att ölen är varm å snart slut. Bruden du älskat utav hela ditt hjärta du nu håller i din hand, rev dig och drog. Hon lämnade dig... så kan du stå där med kuken, hjärtat och din varma öl.

MEN DÅ... förändras tiden! Tiden förändras å verkligheten med den. Det du kallar verklighet. Det du nu kallar verklighet när du står där ensam. Den förändras. I tidens sus å virvel flyger det förbi någon. Kan det vara en brud, kan det vara en vän. Du trycker i alla fall ner hjärtat i bröstet igen och stoppar in kuken. Och gömmer undan ölen.

Tiden har förändrats. Det du kallade verklighet har förändrats. Tiden läkte några sår helt plötsligt. Då glömmer du din gamla verklighet där du stod och undrade vad som hade hänt. Tiden stannar och låter dig leva igen... men bara en liten stund. Tills den känner för att fälla ut klorna och riva upp ett nytt sår.




Fri vers av Phelle
Läst 491 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-01 02:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Phelle