Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ABRAHAMS DOTTER

läser styrka och mildhet

i dina anletsdrag

läser smycket du ger din mor

på hennes födelsedag

jag ser gosedjur, kvinnokamp

gränsland och uppbrottstid

mitt i alltsammans flammar

en brasa att värmas vid

jag ser fanor som böljar

i brisen från drömmens hav

jag ser framtid i ögon

som Gud i Sin godhet gav

pionjärernas stolthet

öken som står i blom

ser Den Välsignandes trofasthet

visdom och rikedom

februari, en abrahams dotter

i fjärran land

långt från olivlund

och medelhavssol

som värmer strandens sand

LARZ GUSTAFSSON   1/2 2009




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-01 15:30



Bookmark and Share


  mare VIP
Rädd, politisk korrekt...vem bryr sig om det, inte jag : Applåder för denna dikt, om detta underbara land Israel !!
2009-02-01

  Larz Gustafsson VIP
Om dikten hyllat den palestinska terrorismen skulle förmodligen lovorden ha duggat tätt.
2009-02-01

  Larz Gustafsson VIP
Undrar varför ingen kommenterat denna dikt...
Beror det på att man är rädd för att inte vara tillräckligt politiskt korrekt om man skulle göra det?
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP