Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I din stuga på andra sidan sjön

Snön knarrar under fötterna
Isen ligger spegelblank över sjön
Mörka grantoppar på andra sidan
Det lyser i din stuga som skymtar bland snöflingorna

Jag fäster blicken på din röda dörr
Och vandrar med stadig blick
Jag trevar ut på isen och rädslan fängslar mitt hjärta
Fötterna glider omkring och armarna fäktas mot vinden

Jag knackar på din röda dörr
Du öppnar den och jag möts av ditt varma leende
I den öppna spisen knastrar en brasa
Lågorna slickar vedträna

På spisen puttrar en kanna te
Jag sätter mig vid bordet medan du plockar fram
Du småpratar om vädret
Din röst är behagfull att höra

Vi dricker smultronte och knaprar på hembakta kakor
"Leker livet?" frågar du med hemlighetsfull röst
Jag smuttar på mitt te
Tystnaden ifrån mitt svar ekar högt i våra öron

Du bäddar soffan åt mig trots att vi inget nämnt om saken
Allting är som det ska vara
När vi ska sova slänger du på mer ved på elden
Och jag kryper ner mellan manglade lakan

Min panna känns kall mot dina varma händer
Från mina kisande ögon ser jag dina rosiga kinder
"Berätta historien" ber jag
Och du låter orden trilla ur din mun

Jag sover tryggt natten igenom
Morgonen gryr och jag mättar magen med gröt
Du virar en nystickad halsduk kring min bleka hals
I min väska stoppar du inslagna smörgåsar med ost

Min hand trevar på handtaget
Våra ögon får kontakt
Dina läppar ler
Mina försöker besvara leendet

Jag kliver ut i den nyfallna snön och lämnar tydliga spår
Och fastän det känns som ett adjö, ett avslut
Så vet jag var jag går när skymningen faller
Till en stuga som lyser på andra sidan sjön


Där allt är som det borde
Där varje minne har sin egen vrå
Och livet levs som en repris
I din stuga på andra sidan sjön




Fri vers av Littlesunshine
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-02 21:41



Bookmark and Share


  Jastproject
Jag har hört en vis människa säga att ju
fler gånger vi skriver om våra tankar,
som är ordets mening, blir det bara bättre.
Berätta en gång till, det är drivkraften i det nya.
och det märkliga i det hela att det finna alltid nya vinklingar...

Som livet, vi lever i ständiga repriser.
Cirkeln ökar, minskar och stiger, sjunker och vi får en ny chans att ta vara på det en gång till.
Så låt oss ta vägen över isen....trevlig läsning.

- Janne
2009-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Littlesunshine
Littlesunshine