Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärnan

Prinsen blev en padda
Vinet blev till vatten
Vem orkar ta sig samman
Och gräva efter skatten?
För möjligheterna är många
Men försöken är så få
En desperat jakt efter orden
För han som är gammal och grå
De kan klä det mest meningslösa
I färger av alla dess slag
Som ett spel för gallerierna
De kommer komma på oss en dag
För cynismen skördar offer
I denna skrivande stund
Jag såg hur han schasades iväg
Likt en rabiessmittad hund
För han hade en idé
Så lysande som stjärnan
Den kommer han bli begravd med
Som straff för att han faktiskt använde hjärnan




Fri vers av FlamingLip
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-02 13:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

FlamingLip
FlamingLip