Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HIMMELSK KRAFT

det finns kraft
himmelsk kraft
kraft som helar och förlåter
kraft som tröstar den som gråter
det finns kraft
helig kraft
kraft som lyfter dig ur gyttjan
kraft som vi av nåd får nyttja
Kristi kraft
korsets kraft
den tar vid där dåren dignar
den upprättar och välsignar
Lammets kraft
blodets kraft
tag emot den dyra gåvan
som en härlig skänk från ovan
det finns kraft!

när du kommit till den nollpunkt
där du inser sanningen
om din svaghet och ditt fiasko
finns det kraft att få igen
kraft som frälser och förnyar
kraft som sätter slaven fri
sluta kräla i din spya
bli den Gud tänkt du ska bli!

det finns kraft
Andens kraft
den är tillgänglig för alla
om vi låter ropen skalla
om vi tror
syster, bror
finns det kraft att få från höjden
i Guds tempel flödar fröjden
har du kraft?
denna kraft?
är du nöjd med att ha smakat?
eller kommer du tillbaka?
Gud har kraft!

tänk på sonen ibland svinen
han som inget hade kvar
men som kom till denna slutsats:
det var prima liv hos far!

det finns kraft
Jesu kraft
om du blind, lam eller döv är
är det Guds kraft du behöver
Rikets kraft
kärlekskraft
kraft som läker och förbinder
flyttar berg och krossar hinder
ljuva kraft
skaparkraft!

jag tänker inte gå med nedsänkt huvud
jag lyder inte någon jante-lag
Gud ger mig kraft
så jag står pall för trycket
Han kommer mig till mötes varje dag

LARZ GUSTAFSSON 931112




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-03 18:00



Bookmark and Share


  mare VIP
Vilken kraft !!
Härlig läsning......
2009-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP