Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Han leder mig i bet, så att jag kan beta. Till gröna ängar. Inte så att jag går bet, utan så att jag går och betar. Så betar jag av dag efter dag i Hans närvaro.


KORSETS KURS

här kommer jag

på väg genom februari

med siktet inställt

på himmelen

här kommer jag

det sliter och det drar i

förtöjningens lina

snart brister den

motvind ibland

och kanske uppförsbackar

jag stretar på mot

ett högre mål

vill inte bli

en av de där som backar

så fastän jag inte

är gjord av stål

fortsätter jag

för jag har vind i seglen

och Navigatören

är med ombord

jag har ett utomordentligt

sjökort

fyrljuset strömmar

ifrån Hans Ord

här kommer jag

det tjugofemte året

firar jubileum

fylld av tacksamhet

älskad ändå

fast jag är svarta fåret

min gode Herde

leder mig i bet

LARZ GUSTAFSSON   7/2 2009




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-07 13:33



Bookmark and Share


  mare VIP
Härligt att läsa, till dom evigt gröna ängarna ......
2009-02-07

  Måna N. Berger
Gratulerar till jubileumsåret. Man brukar ju få tjugofemårsgåva, men du får antagligen en guldstjärna i himlen :)
2009-02-07

  Anders Nordlander VIP
Fin gestaltning av en mkt. stark känsla. Du är värd all heder!!
2009-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP