Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PROBLEMBARN

 

problembarn

som ger människor problem

extrembarn

en obotlig bohem

systembarn

har inte mitt problem

dess still är betydligt mer bekväm

problembarn

som man inte orkar med

problembarn

utanför ert raka led

folk säger jag ser grym ut

och kanske är det sant

men även om jag är oslipad

är jag ändå en diamant

bokens omslag säger inget

om dess sanna innehåll

men i ytlighetens era

spelar djupet ingen roll

så man bygger upp kulisser

och man vitmenar sin vägg

man vill undfly sanningssvärdet

och dess ultravassa egg

jag odlar inga myter

jag hyllar sanningen

när Juda Lejon ryter

så tystnar lögnaren

klichéer och schabloner

kan ingen frälsning ge

hys inga illusioner

vi måste våga se

vårt ansikte i spegeln

och se oss som vi är

då spricker snart fernissan

då krossas var schimär

problembarn

går jämt till överdrift

problembarn

men tänk att han blev gift!

problembarn

som ger oss grånat hår

extrembarn

som bara Gud förstår

LARZ GUSTAFSSON augusti, 1997




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-07 14:05



Bookmark and Share


  mare VIP
Fint, och Gud förstår alltid.....
2009-02-07

  madigan
Tänk om alla vore problembarn! Så bra det skulle vara!
2009-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP