Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min mamma

 

Omsorgsfullt fyllde hon

den röda plasthinken

med de växter

hon försiktigt

avlägsnat kring

stjälkarna som bar upp

den praktfulla akvelejan.

 

Sedan tog hon hinken

och vandrade ner till den

plats i trädgården

där nygrävd, kolsvart jord

vittnade om

hennes förberedelser.

 

Hon log mot mig

och sa:

Jag kan inte avgöra

vad i världen som är gräs

och vad som är ogräs.

Jag kan bara avgöra

i vilken del av min trädgård

jag vill ha dessa växter.

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-09 20:31

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Skäl till själ
väldigt fint och vackert. får en målande bild inom mig.. tack
2009-02-11

  Gunnel André VIP
Är det möjligen Irmeline som skaldar här?
2009-02-09

  lodjuret/seglare VIP
jag håller med, det är ibland svårt med gräs och blommor, kanske än svårare om man dessutom har en egen liten täppa av vårda liksom man länge sökt vårda en mer eller mindre familj, finstämd bild om din mamma
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP