"Inga vackra kyrkor, inga tempel, men i stugorna det trängsel var. Inga ritualer, allt var enkelt. Men Guds kraft var mäktigt uppenbar. Gamla tiders väckelse vi väntar!"" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Inga vackra kyrkor, inga tempel, men i stugorna det trängsel var. Inga ritualer, allt var enkelt. Men Guds kraft var mäktigt uppenbar. Gamla tiders väckelse vi väntar!"


BRYT DÖDLÄGET!

bryt dödläget, grabbar!
stöt i basun!
låt fanorna smattra och fladdra!
belackarna flabbar i vår kommun
man skvallrar och tjattrar och sladdrar
men vad gör väl detta?
tiden är kort
omkring två minuter i midnatt
det finns ju så få av vår högljudda sort
så nu får det bli lite livat

bryt dödläget, vänner!
nu är det tid
att sjunga och ropa och larma
en var som bekänner
finner den frid
den har som Sig städse förbarmar
bryt upp från det unkna
njut morgonluft
än finns det hopp för de svaga
kom, lämna det sjunkna och snustorrt förnuft
Gud kallar oss vidare draga

LARZ GUSTAFSSON - anno dazumal (Någon gång på nittiotalet...)




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-11 21:08



Bookmark and Share


  anits VIP
Härlig text, upp till kamp
2009-02-12

    Bodil Sandberg
Du skriver med en oerhörd frenesi.. vem kan motstå denna känsla av frihet och glädje!!ja blås i basunen..låt fanorna smattra!!
2009-02-12

  mare VIP
Riktiga kamp rader !!
2009-02-11

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag säger bara...underbart skrivet!!!!! Stöt i basunen!!!/B
2009-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP