"Du har en Gud som känner ditt hjärta. Du har en Hjälpare, en vän och en Far. Nära intill dig, så tätt vid din sida, går Han bredvid dig, Jesus, ditt svar." (Joh 1:12)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Du har en Gud som känner ditt hjärta. Du har en Hjälpare, en vän och en Far. Nära intill dig, så tätt vid din sida, går Han bredvid dig, Jesus, ditt svar." (Joh 1:12)


SOMEBODY KNOWS YOU WHEN YOU´RE DOWN AND OUT

somebody knows you when you' re down and out
och Han kan dra dig upp ur grymma gropen
nåden placerar dig i rätt position
så du kan höja dig högt över hopen
nåd får den människa som ödmjukar sig
och det står skrivet att hon ska bli upphöjd
här är mitt nya valspråk och min paroll:
hellre förnöjsam än att vara liknöjd!
somebody sees you when you twist and shout
när du har sittningar hos maharishi
ser dig på söndag när du nyss stigit upp
och dränker kväljningar i mjölk och vichy
djupaste mörker blir till ljusaste dag
och det är faktiskt inga överdrifter
om du i frälsarhanden nu hugger tag
och tar emot ett budskap från Hans skrifter
kvicksandseffekten är vår fiende
den drar oss ned mot jordens innandömen
det finns en väg som leder uppåt, men
den är för dig som vågar gå mot strömmen
djup dy är inget du är skapad för
där hör amfibiernas yngel hemma
lämna ditt lägerliv
kom utanför
då börjar debit och kredit stämma
vid alla kryptiska apellers kraft
jag vädjar till er intellektuella
här finns det sanna livets must och saft
och En som friar hellre än att fälla
sikta på hjärtat, sa john hedlund en gång
han hade rätt, den gamle predikanten
men även själen vill ha sommarsång
och frihetssegel på den blå atlanten
vem vågar sänka sig till barns nivå
och kliva ned från höga piedestalen
sluta bygga luftslott i det blå
och bli befriad från samvetskvalen?
vem vågar gå en match mot sanningen
och bli knockoutad där i första ronden?
vem vågar göra sig beroende
och göra uttag ifrån kärleksfonden?
detta är evangelium för de små
och ingenting för stolta stålatleter
detta är vad som fordom förutsagts
och sedan nedtecknats av Guds profeter
nobody knows the trouble i have seen
men det finns En som delat våra villkor
Skaparen Själv som blev en människa
och känner oss från hjässa och till lilltår

LARZ GUSTAFSSON 970510




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-12 07:35



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra
och fin!
2015-03-23

  En strimma av guld
Oj,vilken text och så mycket innebörd. Det var så många rader som gick rakt in i Mitt hjärtat som är stort och varmt och blev ännu mer. Denna kommer defenetivt bli ett bokmärke för Mig för den kommer jag läsa om och om igen. Den sa så mycket.
Tack


""Du har en Gud som känner ditt hjärta. Du har en Hjälpare, en vän och en Far. Nära intill dig, så tätt vid din sida, går Han bredvid dig, Jesus, ditt svar." (Joh 1:12)



SOMEBODY KNOWS YOU WHEN YOU´RE DOWN AND OUT"
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP