En nittiotalare, men lika - troligen mer! - aktuell i dag. Profetisk poesi i Jesu tjänst." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En nittiotalare, men lika - troligen mer! - aktuell i dag. Profetisk poesi i Jesu tjänst.


HÖSTENS GREPP

han stöter i basunen
på stadens största torg
men folket i kommunen
har ingen syndasorg
han undrar var han felat
och om han felat alls
han har ju stått och spelat
och ropat för full hals:
"Guds rike är nu nära!
vänd om och bättring gör!"
men denna enkla lära
ej vunnit folks gehör

har ni blivit maskiner?
kan ni höra Hans röst?
det är vår
solen skiner
ändå känns det som höst
detta glasklara budskap
om en djupare frid
gäller alla på jorden
gäller även vår tid
nutidsmänniskan törstar
men slår dövörat till
Jesus ropar till alla:
"kom och drick, den som vill!"

när julen står för dörren
tas jesuskrubban fram
men livet har man inte
och bibeln samlar damm
men Jesus är ju mer än
ett gulligt litet barn
ty endast Han kan lösa
din själ från syndens garn

det enkla evangeliet
predikar år från år:
det frihet finns i Jesus
och hälsa i Hans sår
men få vill höra rösten
av Den som vill dem väl
de söker fly från hösten
som är dem hack i häl
man flyr till substituten
till tv, rock och sprit
men mänskans bäste vän här
är Vännen röd och vit

LARZ GUSTAFSSON 1993




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-12 07:37



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
"när julen står för dörren
tas jesuskrubban fram
men livet har man inte
och bibeln samlar damm"

Tänkvärda ord som tål att
tänkas på. Verkligen!!
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP