Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BOTTENGLÄDJE

bottenglädje är
vad det handlar om
bottenglädje som
kan förvandla om
du en gång släppt in den
uti hjärtat ditt
där den glädjen finns
där är fältet fritt

kriserna kan drabba mig
titt som tätt
livet är ju långtifrån
alltid lätt
men i grund och botten
finns källan där
som en glädjens grundström
trots allt besvär

strömmar utav levande vatten har
skänkt en ljuvlig svalka i heta dar
då av ugnens lågor jag plågad stått
har av dessa strömmar
jag lindring fått

LARZ GUSTAFSSON 29/1 2008

 

 Citat från en lovsång:

 "Djupt i mitt hjärta bor en glädje

att Du är min, att Du är min

Inget i världen kan rå på den.

Du är min, Du är min.

Om jag är glad, om jag är ledsen,

om jag har det bra, om jag har det svårt,

spelar ingen roll, jag är ju Din ändå.

Djupt i mitt hjärta bor glädjen..."

En underbar lovsång från Södermalmskyrkans kassett "Jubla & Triumfera" (80-talet).





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-12 20:39



Bookmark and Share


    Tea Alex
Jag blir glad när jag läser det här! Härligt!
2009-02-12

  Marie Å
Gillar tanken med "bottenglädje"
2009-02-12

  Carola Zettergren
Det var lovsång det, härligt livsbejakande!
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP