Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FÖRLÅT!

skada man tillfogat varann
går kanske ej att reparera
mannen som kom och sen försvann
kan kanske aldrig komma mera
allt var så bra för längesen
kan du förlåta mig, min vän?

säg, varför blev det som det blev?
det hade ingen kunnat ana
allt det jag sa, allt det jag skrev
hjärtliga skratt och varma kramar
byttes snart ut mot skrik och gråt
så om du nånsin kan: förlåt!

är det för sent att ändra kurs?
har såren blivit alltför djupa?
sorgen jag bär på är för tung
grämelsen kan få mig att stupa
kan vi förenas en gång till?
är det nånting vi båda vill?

finns det försoning för oss två?
går det att ställa allt till rätta?
är jag en man att lita på
eller en tragisk före detta?
finns lek och kel som en gång fanns?
och är jag värd en andra chans?

hur kan man älska nån som jag?
själv kan jag inte klara av det
önskar jag inte vore svag
hatar min efterhängsna svaghet
och varje strandad intention
skaver som gruskornen i skon

nu är det natt och jag är trött
du har nog redan gått och lagt dig
önskar jag kunde sudda ut
alla de hårda ord jag sagt dig
önskar vi kunde nå varann
önskar vi nådde ända fram...

LARZ GUSTAFSSON 11/10 2000





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-02-13 17:26



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
ärliga och öppna människor som du är Larz, gillar man alltid i slutändan. Men... för vissa kan det ta låååång tid att inse detta!!!
2009-02-14

  Betlehemsstjärnan VIP
Förlåt är ett vackert ord, med känsla och värme.
Vissa kan inte accepera det, andra kan gå motströms
och ge sin förlåtande bejakelse.
Dina ord känns, och det visar att du starkt menar
varje ord du skapat.
Fint och ödmjukt/B
2009-02-13

  Suzy med punkterna
Ett ärligt förlåt förlåts alltid
2009-02-13

  Nasrin
berörande, vackert och kärleksfull!
Du är begåvad!!!
2009-02-13

  Yrre VIP
Underbart vacker, Mjuka ord.
2009-02-13

  Elaine.S VIP
Blir starkt berörd av tonen och känslan i dina ord. Det känns som ett förlåt från det allra innersta.
2009-02-13

  Lotti
ord direkt ifrån hjärtat stort att kunna reflektera över sig själv och känner ditt uppriktiga förlåt når enda fram.
2009-02-13

  Måna N. Berger
Starka ord! Det är stort att kunna säga förlåt, av hjärtat menat.
2009-02-13

  Svartsilver
så ömt och kärleksfullt skrivet.
ja det värker i mitt hjärta när jag ser din sorg i denna text.
2009-02-13

  Fånga dagen
väldigt naket och ärligt skrivet känner en sorg och lessenhet i dikten
mvh Anna-Karin
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP